Asienprogrammet har massor av konkurrenter. Faktum är att alla kurser inom universiteten och mellan universiteten kan ses som konkurrerande i och med JOO-avtalet. Vi har sammanställt en tabell på utbildningsprogram som vi tycker att på olika, men relevanta sätt, konkurrerar med asienprogrammet.
Först har vi nämnt Helsingfors öppna universitet med deras breda utbud som en konkurrent. Helsingfors universitet är mycket stort och därför har de automatiskt tillgång till massor av studerande och icke-studerande med sina utbildningar inom öppna universitetet.
Sedan nämner vi Historia som man som biämne kan avlägga via Åbo Akademis öppna universitet. Med det här exemplet demonstrerar vi att det finns en mängd biämnen som kan avläggas genom nätkurser.
Jyväskyläs öppna universitet erbjuder kurser inom intercultural communication. Vi hr valt att lyfta fram den här som en konkurrent eftersom ett program som detta är sannolikt att intressera kärnan av asienprogrammets målgrupp.
Vi nämner också om informationsvetenskap som en konkurrent. Utbildningen har inte många likheter med asienprogrammet, men är däremot en av de få utbildningsprogrammen via ÖPU som har tydlig visibilitet, alltså det enda programmet som marknadsför sig själv kontinuerligt genom affischer och dylikt.
Sist nämner vi Helsingfors öppna universitets asienprogram, den kanske mest tydliga konkurrenten. De erbjuder exakt vad asienprogrammet också erbjuder.
Vi noterar att informationsvetenskap nått ut till många bara genom att använda sig av enkla marknadsföringsmetoder så som affischer, och tycker därför att detta är värt att satsa på även för vårt projekt. Vi är ute efter visibilitet, det är egentligen det enda verktyget vi har på en så hårt konkurrerad marknad. Vi kommer att föreslå många olika kanaler för at uppnå den här visibiliteten.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar